Wednesday, November 17, 2010

Cinta Sementara?

Ini ada satu kisah mengenai seseorang! Jom baca...


Dalam hidup ini, semua orang pernah merasakan cinta. Ada yang membuat komentar bahawa cinta itu indah, cinta itu bahagia, cinta itu buta, cinta itu perit, cinta itu pedih, cinta itu meraba-raba. Macam-macam tafsiran bergantung kepada pasangan yang bercinta.

Hari ini, aku dah macam doktor CINTA lagaknya. Adakah dilamun cinta? Nak jawab macam artis boleh?

"No comment!"

Pernah atau tidak mendengar sebuah cerita kasih sayang yang hakikatnya masing-masing sudah tahu penghujungnya. Masing-masing sudah sedia untuk mendalami erti perpisahan kerana beberapa sebab yang sangat jelas.

Bukan hal bodoh, bukan hal bingung, tetapi perasaan halus ini tidak mudah untuk dikawal. Kadangkala melanggar prinsip yang dipegang.

Merampas? Tidak! Hak dia tetap hak dia. (Eh, bukan bercinta dengan suami orang ok?!!)

Cuma, ingin menumpang kasihnya walaupun untuk seketika. Sampai waktunya dia menjadi milik orang lain, pastinya aku akan beredar kerana sebuah penghujung yang telah rapi persediaannya.

Tabah? Ah, aku pernah menyayangi dan mencintai orang sepenuh hati tetapi kecundang, syukur. Aku tabah. Aku masih kuat.

Inikan pula seseorang yang datang dengan berlabelkan 'sementara'. Sementara bagi aku bukanlah aku tidak sayang tetapi sementara kerana perasaan ini harus dibendung agar tidak meninggi sangat harapan yang ingin kuberikan.

Dengan siapa? Semua orang tertanya-tanya barangkali tetapi biarlah diam sahaja.

Kepada si dia,

Sekejap cuma bertentang mata
Menagih cerita dalam mesra
Bersulam kasih dalam bicara
Lantas berbunga sebuah rasa

Tidak pernah bersangka
Tidak pernah meminta
Langsung membahang kata hati
Untuk aku terus mendekati

Pilihannya kita pada akal waras
Tidak terlawan pula pada kata hati
Namun penghujungnya benar jelas
Kurela pergi membawa diri

Benarkan untuk seketika
Membiarkanku terlena dan terbuai dalam pelukanmu
Biarkan nafasku bermegah
Kerna menjadi seseorang dalam kerahsiaanmu
Relakan sayangku menjelajah
Meneroka keluhuran budimu

Tidak pernah langsung aku terfikir akan semua ini. Semua terjadi dengan cepat. Malah aku pasti dia juga memikirkan benda yang sama.

Berbincang dan berbincang, akhirnya masing-masing bersetuju dengan sebuah hubungan yang penghujungnya adalah perpisahan. Dia kasihankan aku untuk masa depan, dan aku kasihankan dia untuk masa kini.

Hanya satu penyelesaian kalau masih ingin bersama untuk saat ini.

Diam ~ Memahami ~ Meredhai ~ Berserah ~ Tabah

Tidaklah aku haloba sangat asalkan dia bahagia. Yes! Itulah perangai aku. Masih waras untuk menimbang baik buruk dan sedar dengan status diri. Wek! Perasan.

Apa ya nama hubungan ini? "TTM"

Apapun setakat ini aku menghargai adanya dia dalam hidupku. Bahagia? yup!!

Semoga aku mendapat apa yang aku cita-citakan. Impian!!

Cerita cinta yang mungkin telah berlalu dan akan berlalu nanti adalah satu kenangan manis yang muncul dalam hidup kita. Keperitan atau apa-apa kemungkinan lain, hanya pada Dia kita berserah sebab Dia yang menciptakan kita. Kita ini hanyalah hamba-Nya yang dikurniakan perasaan, akal dan sebagainya untuk kita gunakan dalam menimbang tara sesuatu tindakan. Wah, laksana ahli bijak pandai malam ni.

"Dia dah sampai. :) Baru saja mesej! "

Ingat, inilah dinamakan pengorbanan. Sempena Hari Raya Aidil Adha aku menulis tentang pengorbanan! Wah, kenapa tidak dibuat cerpen saja kan? Haha.. Tak boleh.. Ada agenda lain tengah aku fikirkan. :)



Salam sayang untuk semua yang membaca ..

Wednesday, November 10, 2010

Sakitnya Hati

Semangat la aku nie topup kat number Maxis aku.. 0768..

Entah macam mana terlepas pandang... 0678.. aku tunggu la ish nape lama sgt nk masuk topup nie...
cek punya cek rupa2nya silap number.......

Aku tepon la orang tu.....Budak tu aku nk mention la nama dia 'Khairul' .......eeeeeeeee........geram

Aku tanya ada topup masuk x? Dia ckp xdak pun!!!!!!!

Damn you!!!

X jujur! X Radja betul!!!!

eeeeeeeeeee....... Aku bukan nk mtk dia bayar balik pun..


Aku nak suruh dia share je....bg RM5 utk aku & aku halalkan je la RM5 g.............

Tp dah nama manusia TAMAK!!! Bukan sbb RM 10 ni aku nak angin ke apa ke tp feel org ni macam sial..

Memang la salah aku!! haaaaaaaaaaa..gerammmmmmmmm!

Dengan x rela aku halal jugaklah sbb x mau jmpa budak ni masa dlm MAHKAMAH sana!!! Damn u!!! Geram!!!

X amanah ! X jujur!!!



Yelaaaaaahh halal!!!



:( mode sedih la .. dahla duit xde :( sep bajet sikit ..........

Sedutan Zaman Anak-anak Kecil dulu

Hadui.......Penat aku taip panjang2 tiba2 pulak benda alah ni tertutup sendiri..... Maka yang kedua tentu sekali tidak seindah yang pertama.. Eh, apakah?

Haha.. Assalamualaikum wbt.. bg yang beragama Islam aje lah..

OK jom la tengok!



Nie ngan mak aku la... Yg kurus giler time tuh.. ish2..btpe la aku x kurus gitu kan?


Bulatnya aku dulu2..tp serius aku x ingat langsung pic ni!! Alih2 terjumpa je..



Aku sangat meminati baju ni smpai sekarang pun aku dpt rasakan betapa aku mengkagumi baju ini!! kenapakah?



Ni hahahaha.. aku gelak dulu la ye..

Masa kami baru sampai kat Felcra Lubuk Sireh ni.. ni jiran2 aku laaaaaaaaaa.... kecik2 je budak ni.. depa panggil aku Kak A.. hehehe..

Aku suka pakai lipstik! kalau p klinik mesti de sorang pakcik tu tanya,
"Kak A, tak pakai mulut merah ka hari ni?"

hahaha...sampai malu aku nk buh lipstik!!! wakakaka..

Skrg ni baru buh balik.....da dewasa..... :)



Agaknya mak aku tenyeh bedak nie ke aku ke ntah...... Tapi aku rasa time nie bedak murah kot!!

hahahaha!! mengom la aku ni


ha ni satu skil yg aku ingat......... bila aku malu nk mek gmbr aku mesti dongak kepala kat atas
Tu budak tu Ned Ned (Nadia Ahmad) gegeggee..

Bawah pokok ciri....... tp xde dah skrg! ni masa km duk dulu2 nie

Dlm byk2 pic kecik2 yg ni aku ingat! baju ni aku suka sgt!!! wlpn aku kecik tp aku ingat sgt.. mgkn masa kecik dulu aku suka sgt pakai bju nie.. hehehe..


Ni almari lama yang aku suka susun dr kecik smpai saiz besar..... time aku kecik2 dlu memang aku rajin gilerrrrrrrrrrrrr.....

kiranya mak aku balik cuci tangan kaki je........skrg Malas Gilerrrrrrrr.........!!!
aku plak cuci kaki tangan.........ishhhhhhhhh



Act ada 1 pic g yg mmg seksi giler la.pakai suar jeans ala2 boxer gitu.. tp malas r nk buh nanti gosip .......

hahahhaa........ ni jgk 1 peberet aku laaaaa..baju haiwan!! zirafah!!

kiranya bila pakai baju ni dulu rasa mcam kaya la..

nak tau sebab pe.. mak aku nk beli baju kat kami pun susah sbb kami nie org susah....

Syukur skrg kehidupan bertambah baik! Susah2 dulu, senang2 kemudian ye mak!

Last!!
Ni pic aku grad TADIKA KEMAS!! jeng2...... time baju ni aku suka gak.....

ada sorg pakcik ni @ ayah angkat aku..dia la amek gmbr nie............mujurlaaaaaaaaaa...

teringin nk jumpa siapakah dia ye?



Ok.....

Masa untuk stdy Mtest!! harap2 dpt lepas....

Aku nak sangat menjadi guru!!! Mtest!!! KPLI or DPLI !!!

:LULUS:




Sunday, November 7, 2010

Blog Wajah Pinky

Haaaaaa.. tiba2 je semalam ada mood nak me'make up'kan blog kesayangan aku ni..

Ini juga bermakna aku bakal menceriakan blog nie..

Yelah.. letih sudah post status kat FB.. sebab leh pendek2 je sedangkan idea mencurah2 ibarat air terjun baru lepas hujan..

Bukan xde ruangan note kat FB tp macam x best je sbb x cntik backgroundnya :)

Hehe.. Malam ni macam nk post sesuatu je kat blog.. Apa ek?!!!

Hmm.. nape x skema kan ayat nie? Selalu ikut aturan tp rini ayt mcm ala2 idup sgan mati xmooo...

xde pe lah.. saja je..

G pun ni bkn topik ILMIAH pun.. lau topik ilmiah ley gak nk buat ayt ikut grammar :)

__ Aku dpt duduki exm Mtest!!__ harap sgt kali ni dpt

Bleh check kat sni :

http://kpli.moe.gov.my/mtest11/pafeaction.cfm



kalendar aktiviti :

http://kpli.moe.gov.my/application_jan2011/kalendar.html



Ha.... :) Semoga berjaya untuk aku dan kwn2 sume..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...