Saturday, February 8, 2014

Aku Peminat Jambu!

Entah.. Sambil-sambil membuat nota untuk pelajar teringat pulak kumpulan Jambu semalam. Baca statement yang telah 'ditayangkan' di FB oleh Taukeh tu, aku dapat rasa mereka terkilan dan kecewa sampai tak nak masuk apa-apa rancangan bercorak undian nie.

Kemon la! Tak best kalau Jambu tak ada. Walaupun tak menang undian, Jambu tetap ada di hati peminat. Jambu pergi final dan rezeki semuanya diberi Tuhan. Sepatutnya Jambu memang layak dapat Top 3!! Oh, berdasarkan penelitian terhadap komen-komen di Fb, ramai antara peminat yang mengundi Jambu tetapi undian tersebut 'terhalang'. Maksudnya, mereka mengundi tetapi undian tersebut tidak diterima.

Mungkin satu benda aku boleh cakap, Tuhan suruh simpan duitlah tu. Memang niat kita dah baik tapi Allah swt kan lebih mengetahui perancangan manusia. Jadi, Dia dah tahu 'permainan' yang sebenar duniawi nie. Apapun, perkara yang penting adalah semangat dan kesetiaan anda menyokong kumpulan komedi nie.
Agak-agak statement aku ni boleh bikin panas tak? Haha.. Jangan saman ooo.. duit cukup2 makan ja.. hahaha..

Ok. Jom sambung buat nota Pengajian Malaysia. Subjek yang jauh lari dari bidang aku! Adoii.. Mungkin cara nie Allah swt mengajar aku untuk lebih berusaha belajar ilmu kenegaraan. Haha..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...