Friday, February 7, 2014

Jika Aku Juri MLM 2013

MLM- Maharaja Lawak Mega 2013

Ingat tadi mampu tengok kat telefon saja, nasib baik ada orang ajak pergi tengok kat kedai makan. Maklumlah, kat rumah ambil basic Astro saja sebab bukan selalu pun duduk mengadap tv di rumah.

Ok. Kalau tanya puas hati ke tidak, jawapannya tak puas hati. Bukan tak minat Sepahtu, minattt aih! Malangnya, persembahan dari minggu ke minggu nampak seperti tidak bersungguh-sungguh. Ada bakat tapi sayangnya tidak digerudi sangat. Atau mungkin kekeringan idea. Tak baik aku! Haha.. Tapi serius, aku minat kot Sepahtu! Dulu la masa Sepahtu tengah tip top.. Suka Jep!

OK.. Jom tengok kalau aku jadi juri MLM..

Nabil - Biasalah solo. Lagipun, sebelum ni dia selalu bagi persembahan yang bagus-bagus. Idea-idea yang terbaik pada minggu-minggu awal tu dah tak mampu ditingkatkan lagi dah. Hari ni macam tak ada feel nak sokong Nabil sebab kes minggu lalu. Kemudian baca statement dia yang tak mahu mengalah tu, rasa macam lagi hilang feel. Tapi Nabil dah berjaya buka pintu hati aku balik lepas permohonan maaf secara terbuka di MLM tadi. Bukannya apa, biar merendah diri kan lebih disukai. Aku di kedai makan tapi mata berkaca!! Fuh! Memang agak terharu dengan tindakan Nabil tadi. Bagus Nabil! Aku tabik spring!! Biasalah, nama pun pelawak, kita berdepan dengan kritikan dan adakala kita pasti tersalah langkah. Tak ada masalah dah bagi aku. 0-0!! Tabik terpacakkkk untuk Nabil. Hehe.. Aku lebih kelakar daripada Nabil ke ni? Cet!

Shiro - Aku suka part Shiro joget. Memang gedik sangat kalau bab menari. Haha.. Lawak Shiro bagus. Konsisten bak kata aku la. Hihi.. Part Shahrul tak reti pakai kain pelikat tu, memang kena bahan lah dengan orang-orang kat kedai. Haha.. Teringat pulak aku dengan kain batik! Failed jugakkk..

Bocey - Prakkk.. Vokal si juara tu memang terbaiklah! Aku rasa lebih baik dia lawan untuk AJL. Lawak Bocey ada kelas tersendiri. Pendek kata, semua peserta uniklah. Tak ada nak sama atau tiru meniru.

Sepahtu - Alaaa... tadi dah komen dah. Mmmmmm.. kemenangan Sepahtu tidak disambut baik oleh orang-orang kat kedai tu tapi undian menunjukkan Sepahtu banyak pengikut tegar. Peminat-peminat Sepahtu tak berganjak daripada mengundi.

Jambu - Yeay!!! Ini aku suka sebab Pak Yus orang Peghelih dan tidak pernah lupa asal usul malah dia cukup berbangga sebut Peghelihhh.. Unik. Yes! Gabungan dengan Taukeh memang meletup dan sangat sesuai. Cuma ada pada satu minggu, aku tak gelak pun Jambu buat lawak. Nampak tak? Walaupun aku suka, tapi kalau tak lawak, aku takkan gelak. Tapi aku yakin Jambu boleh buat lebih daripada tu! Lepas tu, Jambu makin bagus dan aku jadi bertambah suka suka suka suka..Muaaaaaaahhh.. hihi.. Tak kisahlah, orang tak undi tapi orang suka Jambu. Dalam FB pun semua sokong Jambu. Cuma ada jugalah kadang-kadang 'tahap merapu' Jambu tu! Tapi that is comedy! :D


Keputusan aku ?

Johan :
Naib Johan :
Ketiga :
Keempat :
Kelima :

Hihi.. Tak boleh! Aku pun suka buat kejutan. Cuma aku tak kisah jika Jambu, Bocey atau Shiro yang juara. Mereka memang layak!!

Ok.. juri ada kerja lain nak buat. Jom.. Yeeeeeiiiihaaaaaaaaaaa...


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...