Monday, February 17, 2014

Kerja oh Kerja

Sekarang jam 2 pagi. Terkejut sebab si Rooney dan Uteh Woot Woot masih belum makan, dikacaunya kita tidur. Lalu depan hidung, loncat atas tilam dsb!! Tengok jam alahai dah 12 malam!! Patutlah lapar semacam je. Biskut diorang dah habis. Sekarang nie, dua-dua tergolek. ZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzz....

Si Rooney dan Uteh nie memang life dalam bilik. Jadi kalau dengar orang menjerit-jerit atau apa-apa yg pelik walaupun seorang budak kecil, mesti lari lintang-pukang menyorok. Tapi kakak dah kena masukkan dalam sangkar sebab tak tahan bulu-bulu kucing berterbangan. Bukan tak sayang, sayang.. InsyaAllah, nanti kakak buatkan sangkar besar untuk awak berdua ok!

Sekarang nie, bangun pergi kerja. Buka mata pun kerja. Tidur pun ingat kerja. Lepas tu bila kita selalu post pasal kerja, orang perli-perli kita pulak! Haha.. Dah memang macam tu stail kita kan.. Sebenarnya tu semua bagi semangat untuk kita buat kerja.

Sebenarnya tak adalah sibuk sampai satu minit pun tak ada masa rehat, cuma dalam sehari kalau masa lapang tu memang dihabiskan untuk siapkan kerja. Kadang-kadang tengok jam, ah , esok bangun awal. Kena tidur. Lepas tu bangun, siapkan kerja.

Apa-apa je lah nak cakap. Janji kita tahu apa kita buat. Bukan kita kacau orang pun kan? :D

- Soalan exam 1 subjek kena siapkan 2 soalan sebab persediaan utk student yang akan resit. Jadi sekarang nie ada 6 soalan. Yang stress hari ni, bila student yang lama tak masuk kelas tiba-tiba muncul! Hey, lagi 2 minggu nak present tau!! Kumpulan sendiri pun dah buang kelayakan, nak kena cari kumpulan baru. Yang masuk tak ada kumpulan tak bersuara langsung!! Aku dah pening. Aku nie dah tak tahu nak tolong macam mana sebab diri sendiri tak nak tolong diri sendiri. Susah ah!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...