Sunday, June 22, 2014

Borak Kosong Kak Cik

Tadi sambil dok berkongsi-kongsi idea dengan my cousin, terselitlah satu statement yg tak terduga. Hehe..

"Kak cik kagum dengan keberanian dik Zura."

Hahaha.. Kazen aku ni sebaya je dengan aku. Tak sangka pulak. Entah apa yang beraninya pun tak tau. Aku berani ke? Hehehe.. Yelah, aku hidup dengan mak. Aku sorang-sorang perempuan. Mahu tak mahu kena la jadi berani jugak. Tapi dari kecik dulu pun memang aku macam ketua samseng hahaha.. Teringat member baik masa kecik dulu. Ony dan Dik E.. Depa nak gaduh depa cari aku. Aku pun masa tu darjah 6. Keluarlah dengan rambut pendek, seluar pendek dan takde baju. Cekak pinggang hokey!

Hahaha.. Pernah main gusti berempuk atas lalang, semak samun jiran dan aku menang. Lawan 2 lelaki aku menang! Hehe masa tu perut boroi. Badan tough macam sekarang la. Sekarang ni jumpa budak 2 orang tu, dok pemain kes gusti, sekali depa ajak gusti lagi. Memang takkkkkk la! Hahaha.. Ha la ampa kuat la.. =) Habis nikah dah..

Cerita pasal handphone. Handphone kak cik lambat nak respon. Aku kata tukar la..

"Nononono"

Aik? Ada sentimental value ka? hehhe.. Rupa-rupanya dia pun stail aku. Selagi boleh pakai, pakai je. Kerja gomen ok. Takkan dia tak mampu kot. Dulu result UPSR sama. Masuk sekolah asing dan dia memang pandai. Muka agak sepaten la hehehe.. Tak dapat lari. Bukan setakat dia, cousin2 yg lain kalau berkumpul emak-emak pun boleh konpius.

Keluarlah kau Oppo ke Note 10 ke apa ke, selagi yang ada nie berfungsi elok boleh tekan call mesej kira oklah. Tak daya la nak mengejar. Ukur handphone di telinga sendiri. Telinga aku kecik so kecik sudahlah. Dulu pun handphone ni rm800. Sekarang pi jual bolehlah rm100+ . Mana lagi rm700?? Rugi-rugi... (Hp nie pun orang bagi..hehehe) Kedekut kan aku?

Kenduri nanti ramai yang berkumpul. Wah, bestnya.. Jenuhla raya ni memasak. Mood raya tu terbahagi dua sebab mood kahwin yang take over.


Ok. Esok kerja. =) Selamat bekerja.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...