Wednesday, June 18, 2014

Kemalangan Kecil

Teringat ke blog pulak.. =) 

Semalam saya terlibat dalam kemalangan kecil. Kaki kanan terseliuh sebab terlanggar kereta. Sakit Tuhan saja yang tahu. Tapi anak jantan mak, cuba berlagak jadi hero walaupun dah merambu air mata. Dudu dah risau dah siap ajak pergi hospital. Memang masa tu nak ke klinik pun. Nak menguruskan 'hal-hal penting'. Hihi.. Tapi disebabkan tuntutan kerja, gagahkan jugak sampai ke tempat kerja. Hari ni pun jalan macam OKU. Kejap lagi pergi jumpa doktor. Tengok apa yang masalah.

Nak buat macam mana benda nak jadi. Lagipun darah manis memang la banyak dugaan. Kena sabarlah. Manis la sangat! Haha.. 

Malam-malam pukul 7 layan cerita Kerana Terpaksa Aku Relakan, pukul 10 layan Masihkah Ada Cinta. Nangis sampai bengkak mata-mata. Nak buat macam mana dah sedih kan. Hihi..

Sekarang ni mood sensitif. Dudu la kata. Hehe.. Sikit-sikit mesti naik angin. Sabar je la. Yang paling best bila pergi kerja, macam ada Daddy bg duit dekat anak. Hihi.. Maklumlah bulan ni makan 'angin' je sebab bayar yuran. So lega la ada orang tolong jaga kebajikan macam tu. Demam sikit-sikit boleh buat teruk-teruk =) Eleh macamlah tak pernah buat kan?

Bab yuran tu dah setel. Bab surat tu yang masalah. Sakit hati mengadap pengurusan UPM ni. Nak berleter bagai. Aku dah bayar semua sekali. Bukan dia nak boleh faham masalah kita. Belajar pakai duit sendiri ok???!! Bukan ada mak bapak kaya nak tolong itu ini. Tumpang dok berbudi bahasa lagi takpalah.. Hilang waras aku tak peduli dah kot pasal master tu. Banyak lagi universiti lain. Nak duit aku bagi duit. Nak apa lagi pun tak tau. Nak uruskan sendiri dah kekangan masa. Entahlah macam down ja sekarang nie tapi masih boleh control. 

Tak sabar nak habiskan.. Nak balik dok kampung. :( 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...