Monday, July 21, 2014

Buka Puasa Buffet

Semalam sepatutnya pukul 5 pm dah balik. Tapi school ada buat makan-makan dekat Hotel Royal Bintang. Aduh! Memang dah cari alasan tak nak pergi tapi akhirnya dipaksa juga. Bukan apa, feelnya lain kalau buka di rumah. Walaupun tak semahal ratusan ringgit seperti di hotel dan hanya dengan rm10 pun dah rasa puas hari sebenarnya.

Berjalan dari BTS ke belakang Low Yat tu ambil masa dalam 10 minit je. Dalam 9 orang macam tu la. Mula-mula sampai tengok decoration dalam hotel tu hijau je. Cantik! Ok.. Dah terlajak sampai situ ambil mood la nak berbuka. Hehe..

First round pusing tengok dari 1 stall ke stall yg lain. Mak aiiiii.... Memang rugi la kalau tak pergi. Memang macam-macam makanan ada. Tradisional ke moden! Nama pun hotel, memang menu sampai ke pencuci mulut dan kalau boleh pencuci kaki sekalipun. =)

Kemudian, terus ambil ABC, ambil nasi, ambil ikan bakar. Punyalah gelojoh sampai penuh meja. Haha.. Memang masa nak balik tu macam orang nak beranak je jalan sebab perut dah nak pecah! Rasa sayang bila fikir makanan tu dibayar seratus lebih satu kepala tapi makan sikit je. Lebih baik cari buffet kecil yang kos rm25 ke atas je. Makan lebih ada nikmat.

Buffet lebih kepada nak merasa je. Oklah.. School belanja so makan je la. Apa nak kisah. Hehe..

Masa balik tunggu dudu kat tempat biasa lebih kurang jam 9 malam. Tunggu dan tunggu tiba-tiba ada seorang mamat tua. Maksudnya dah umur lebih kurang 50-an kot. Eh entahlah. Nampak macam orang 'ade-ade' la.. Haha.. Tanya aku kerja mana, nama apa.. Bla-bla-bla..

Tak sampai 2 minit bersembang dalam keadaan muka aku malas nak layan, dia minta no fon!!! Haih, this old man.. Weird already! Mintak kad dsb. Aku tanya kenapa? No, just as a friend.. Hmm.. Aku senang je. No wsap aku tu dah lama dah nak mampus. So aku bagi je nombor tu. Tiba-tiba dia kata dia nak call. Eh.. that number jz for wsap. Cannot call..

Aku cari akal nak sembunyi. Aku malas dah nak sembang. Aku bagitau nak pergi lepak 7E. Dia kata, carefull. Eh eh ewahhh.. Aku lari daripada dia. Dia suruh aku carefull.. Lepas tu aku pergi kat side satu lagi. Finally, dudu dah sampai. Aku intai-intai kot mamat tua tu ada lagi. Oh, dah takde. Amoi yang jaga kaunter teksi tanya, kenapa? No, ada orang kacau I. Dia pun tumpang tengok jugak.

Aku jalan laju-laju dan bagitau dudu dan aku tak toleh belakang dah. Lantaklah. Dudu dok cari yang mana, aku malas nak cari dan tunjuk. Naik motor terus balik.

Fuh!! Merah sangat kot semalam.. Hahah..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...