Thursday, July 10, 2014

Kisah Yang Berkisah

Sekarang ni jam 230pm - hari Jumaat.

Hari Jumaat tak ada kelas. Sekadar menyiapkan bahan-bahan mengajar untuk minggu depan dan apa-apa sahaja yang masih tertangguh. Teringat pulak status pengajian di UPM yang masih di atas angin. Ada kawan pun bukan semua boleh diminta tolong. Waktu senang berlambaklah tersengih-sengih mengaku kawan. Ini baru susah bab nak menguruskan surat. Kalau susah lain tak tahulah. 

Aku siap nak bayar lagi kalau ada orang tolong aku. Bukan tolong apa sangat, bawa surat untuk disain dan hantar ke SGS. Itu je. Aku dah ambil cuti untuk uruskan hal tu tapi pensyarah tak ada minggu lepas. Dah 2 kali surat tu aku ubah. Salah itu salah ini sebab SGS cakap itu, fakulti cakap ini. Pening! Kerenah yang memeningkan padahal benda simple je.

Ok. Stop fikir bab-bab pening tu. Cerita pasal balik kampung minggu lepas. Balik nak uruskan hal kenduri dan menikmati bulan puasa di kampung. Ramai yang kata aku dah kurus padahal bulan puasa ni aku dah melantak habis-habisan tanpa pantang pun. Mungkin kesan diet yang sebelum ni kot. Haha... 

Best! Mak masak makanan kegemaran aku. Pajeri terung. 3 hari aku asyik panaskan pajeri tu sampai kuah dia jadi pekat dan teramatlah sedap. Mak masak rebung, ikan keli bla- bla- bla. Yang paling best, lagi 2 jam nak balik, walaupun mak baru balik klinik tetap dia nak masak Qasidah. Memang sedaplah!! 

Masa balik tu mata aku memang dah out jam 10 malam. Dudu pulak lagi la out sebab tak tidur lebih 24 jam. So kedua-duanya tersadai dekat Gunung Semanggol dekat 3 jam.. Krooh.. Krooh... Aku balik KL tidur sejam dua terus siap pergi kerja. 

Bawa balik seekor kucing betina yang comel dan kuat menikus. Warna putih gebu. Mata sebelah biru sebelah nak hijau. Dudu kata nama Cici. Ikut je la. Hehe aku pun tak sempat nak bagi nama. So sekarang ni ada 4 ekor termasuk Bobo. Si Uteh dah sarat dah tu tunggu masa je nak beranak. 

Oh jap.. Nak upload gambar sikit. Kazen aku pagi-pagi lagi hantar. japppp..




Nakal betul =) 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...