Saturday, August 9, 2014

Aktiviti Hujung Minggu - Sabtu

Sepatutnya mata dah pejam waktu ni. Pukul 1 pagi dah kot. Selalunya kalau waktu kerja pukul 10 dah hanyut. Hehe.. Dahlah bangun pagi hujung minggu macam pagi kerja. Layankan mata ni sampai lewat malam lagi. Tunggu dudu balik. Balik tadi ada la sate berpuluh-puluh cucuk. Makan satu dua dah rasa kenyang. Bihun sup perut lagi. Memang tak tersumbat dah la. 

Sepanjang Sabtu duduk rumah. Keluar pun beli nasi lemak dan nasi kucing. Tadi lepak-lepak dengan kucing kat luar. Anak uncle, jiran kitorang datang bagitau dia dah mandikan Cici dan spray ubat. Hehe.. Untung Cici dapat orang yang mengasihi. Tapi uncle dan family dia memang sangat penyayang. Orang India. Bela anjing 5-6 ekor. Kucing tak terkira. Anjing sakit dia bawak balik, ubat lepas tu anjing tu tak nak pergi mana-mana dah. Cukup masa diorang akan lepaskan anjing kencing dan berak. Lepas tu bagi main pusing taman dan balik rumah.

Kucing diorang letak kat belakang. Kucing sakit semua diubatnya. Kucing aku sakit pun diorang ubatkan. Budak-budak tu dah kena kurap drp Cici. Terpaksa spray ubat kurap sebab dah teruk sangat dah. Kalau tak ok jugak, buat tradisional je la. Sapu minyak lauk. Kalau lagi tak ok bawak la pergi vet yang upah tengok aje pun dah rm20. Bulan ni kakak sengkek sikit. Lepas utk makan kita anak-beranak. Hihi.. 

Yg kelakarnya, si Rooney dan Uteh takkan boleh berak kat luar. Dia akan lari masuk cari toilet dan berak dalam toilet. Kesian. Ada jugaklah tercicir dalam sangkar tapi selalunya dalam toilet la. Bobo pulak tak nak keluar jauh-jauh. Penakut! Cici merata-rata pergi sampaikan anak uncle tu mintak nak bagi orang. Mentang-mentang Cici comel. 

OK. Mata dah out. Jom.. Zzzzzzzzzzzzz


2 comments:

drnotts said...

tahniah sudah berumahtangga…

awak lecturer kat mana? dah mula phd?

Citra Zura said...

Drnotts,

Thanks Dr. Saya lecturer kecil-kecilan =) Belum lagi. Master pun belum viva lg.. Lecturer kolej kat KL. Macam guru bahasa je Dr.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...