Sunday, August 17, 2014

Hujung Minggu Best!

Cuti 2 hari lepas sangat terisi. Pagi bangun pagi, layan nasik lemak dengan suami. Lepas tu buatlah sikit aktiviti mengemas. Alah, itu hari biasa pun buat kan? Hehe.. Tapi hujung minggu lebih rajin la kot. Kemas sangkar kucing dan bagi anak-anak main kat laman rumah.

Petang, dudu ajak jalan-jalan katanya. Eh, ajak pergi shopping! Yeay! Bajet time dapat gaji la. Hehe.. At last pergi Putrajaya, makan angin, tengok tapak projek dan makan eskerim.. Balik rumah, beli  pisang goreng, lepak-lepak pastu malam keluar makan dan tengok TV. Wah.. terperinci sangat hokay!

Ahad - teringin nak makan ayam kampung kat Bangi. Merantau la kami berdua ibarat Romeo dan Juliet gitu. Ayam kampung sampai 2 ketul bahagian paha. Memang lepas gian la. Nikmat makan ayam kampung tu hingga ke tulang terakhir. Kehkehkeh.. Memang kat mana-mana pun susah nak jumpa ayam kampung yang digoreng lembut macam tu. Terbaiklah! 

Petang, dudu ajak pergi ronda tengok rumah. Hmm.. Semua takde no fon. Pergi ambil pasir kucing. Dia kata tak payah beli dah pasir.. Ambil je dekat area rumah. Pasir sungai yang memang bersih dan suci. Memang rasa damai je area rumah kat situ, dikelilingi bukit-bukau, angin sepoi-sepoi bahasa.. hehe... Layan! 

Itu pun tengah planning hujung minggu nanti nak merasa kesejukan dan kedinginan Cameron! Wah.. Bestnya.. Sambil makan strawberi dicelup cokelat. Hmm.. Ke nak ke Melaka? Ala.. Melaka ke... Alah, mana-mana je la.. Janji ada aktiviti. Takde la terperap kat rumah. Untung dudu tak sibuk sangat sekarang. Kalau dah dua-dua sibuk, tak tahu la bila nak plan aktiviti kan.. 


Ok. Bye.. Menulis sambil tunggu meeting. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...