Monday, August 25, 2014

Sexual Harassment

Pagi tadi masuk kerja memang rasa semangat. Duduk tengok fb bagai.. Hilang fokus dan ralit dengan dunia yang entah apa-apa tu. Pelik! FB jadi keutamaan yang perlu dibuka dan dibelek-belek setiap hari. Menjejaskan fokus. Banyak kerja sebenarnya tapi hari ni dah jadi hari yang lemau.

Masuk kerja 'sign in' dan 'sign out'.. Alah.. bosannya.

Sempat jugalah baca banyak benda hari ni. Termasuklah bersiap sedia dengan sebuah sajak yang bakal disumbangkan untuk Gaza.

Teringat pasal Sexual Harassment! Tengah-tengah malam sambil lepak-lepak dan dating-dating, tiba-tiba dengar bunyi mesej. Ah, selalunya daripada Celcom. So, bangun bukalah nak tengok bil bulan ni. Sekali nombor asing.

Baca punya baca, dia kenalkan diri semua. Oh, from India, pelajar kolej di tempat aku mengajar sekarang. Tapi aku tak pernah ajar dia. Tanya punya tanya, dia bagitau dia secret admirer aku. Hm.. Antara nak layan ke tidak, tapi tanya jugaklah apa benda yang dia nak ? Kotla ada hal penting sebab agak terkejut celah mana dia dapat nombor aku kan. Ok.. fine..

Yang bestnya bila tengok gambar dalam wsap macam pernah tengok. Oh, sekali lagi dia mengujakan aku. Dia kata jumpa aku masa aku jaga exam dengan pakaian baju kurung kuning. Eh, ada ke baju kurung kuning? Aku pun konpius seketika.

Lagi.. Dia cerita dai dok apartment dengan swimming pool, nice balcony la.. bagai-bagai-bagai.. So, aku pun macam pelik. Kau dah kenapa nak cerita semua benda tu? Ah, malas nak layan.

Dia nak call, even quick call to say gud nite.. Aku kata aku tak minat. Apa-apa tanya aku kat sini je sebab aku ada banyak kerja nak buat. Dia punya excited dan cara dia text aku akhirnya membongkarkan bahawa sebenarnya dia sedang 'menggoda' aku dan cuba men'stim'kan diri sendiri. Kau ingat aku budak-budak? Setiap ayat kau aku boleh baca la.

"Mam, boleh tanya apa u pakai malam ni?" Hah.. Lebih kurang macam tu la bunyinya dalam BM. Hehe.. malas aku nak taip in English.

Dan bermula dari situ aku block dan malas layan. Esoknya dia mesej aku nak minta maaf dan bla-bla-bla. Ah takutlah tu! Kang aku repot tak pasal..


Aku buat bodoh dan tunjuk kat kelik2 aku.. Semua WEIRD!!


K bye.. Xde mood dah!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...