Wednesday, September 17, 2014

Muda Sangat Ke? Hihi

Pagi tadi jumpa mak cik Cina dalam lif. Dia tegur, cikgu ke? Saya anggukkan dan senyum. Dia senyum jugak lepas tu dia cakap,  kecik muda je dah jadi cikgu. Haha.. dalam hati dah biasa orang cakap macam tu. Nie statement perasan ke ha? haha..

Satu geng kerja, ramai yang tak percaya aku dah kahwin. Sekarang ni je ramai dah tegur, dah kahwin ke? Hehe.. maklumlah badan dah makin hari makin berisi. Bila cakap ye, semua kata kahwin muda!! Adoiii.. Dengan angkuhnya haha.. saya balas.. I am 29 already la.. =)

Beli dress kat Times Square, dia tanya belajar sini ke? Eh, mengajar la. Terus dia cakap-cakap dengan pekerja dia, wah kecik-kecik macam ni lecturer? Haha..

Apa-apa je lah.. Sekarang dah besar. Yeay!! Muka dah macam Mickey Mouse. Semua dah lebar-lebar. Takpe, lepas ni kuruskan diri balik.

Hari ni marking paper students yang resit exam. Untunglah boleh resit. Kalau saya dulu, memang repeat terus la kalau gagal. Sistem tak sama, bayar duit boleh resit paper.

Apapun, kehidupan di rumah berlangsung seperti biasa. Si suami banyak minta menu yang comel-comel sebab wife dia memang tak pandai buat cucur. Tapi si isteri ni kalau suami nak makan, sanggup je belajar dan buat berkali-kali hingga jadi. Janji makan!

Semalam goreng talapia merah. Bertambah-tambahlah nasikkkkk yang sedia macam nasi tambah tu. Hehe.. Anak-anak pun dah hepy sebab pagi petang siang malam dapat makan nasik. Tak perlu makanan kucing yang keras dan sedikit berbahaya menurut kelab kucing lah.. Hehe.. Lagipun kucing tak obes kalau makan makanan macam tu. Kucing kat rumah kalau angkat je konpem berat.

Si Rooney pun dah kurang kurapnya. Bulu dah naik balik. Berkat usaha minyak lauk dan izin-Nya. Alhamdulillah.

1 comment:

Rose Azadir said...

Salam kenal, saya blogwalking kat sini. Jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...