Monday, December 1, 2014

Awal Disember 2014

Ramai peminat saya sedang menunggu-nunggu entri sosial yang tiada berfaedah. Tapi biasalah.. Sekian melayani karenah orang, terhasil satu puisi untuk kalian. Kalau berkenan di hati editor, tersiarlah nanti. =) 

Setiap perkara yang berlaku itu ilham! 

Entri 1 :
Masuk kerja - mengantuk dan tidur di kerusi tanpa rasa bersalah sebab semenjak belakangan ini badan memang tak sesihat orang lain. Belon dah makin besar. Kejap ok kejap tak ok. Hanya tinggal Disember, masuklah tahun hadapan. Pastinya 2015 membuka sinar baharu dan permulaan status kedua iaitu sebagai 'ibu'.

Entri 2 :
Telefon ke keselesaan bersalin - Hihi.. diberi dua pilihan oleh dudu. Ah, bersalin dulu baru fikir telefon. Tak pasal-pasal dari Serdang kena tendang pergi Kajang, mahu menangis duduk berselerak beranak dekat geng-geng 'antarabangsa' tu. Dah macam hilang keistimewaan sebagai warganegara pulak jadinya. Kalau kat Perlis, tak perlu pun nak pergi berbayar ribu riban, masuk je hospital kerajaan dah rasa selesa. 

Telefon tu tak penting sangat. Masih boleh wsap, wechat bla-bla-bla dah okay dah. Lagipun bila dah mengadap kerja, mengadap tesis, mengadap laptop, tak sempat nak melayan apa-apa aplikasi lain. Kalau dah boring sangat, telefon dudu la jadi mangsa. So, saya pilih BERANAK dengan SELESA.

Entri 3 :
Sebelum berakhirnya 2014, banyak buku telah dibeli. Malah, tak terlepas beberapa bengkel penulisan dan ceramah penulisan yang akan disertai. Berbayar dan tidak berbayar, asalkan hujung minggu, semuanya rasa nak pergi sebab sedikit lengang dengan tugas di pejabat.

Semoga pelaburan yang dibuat itu mendatangkan faedah. Bukan senang nak cari duit, tapi untuk mendapatkan ilmu, sanggup!




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...