Wednesday, December 10, 2014

Kejutan 10 Dis 2014

Hujung minggu lepas, kami balik kampung. Ambil angin kampung, kenduri, lepas rindu dan sebagainya. Terpaksa ambil cuti sehingga Isnin walaupun kerja yang menanti banyak. Alhamdulillah, semalam selesai menanda kertas. Rasa macam beban di kepala ni berkurang sikit.

Bila nak balik, call suami sebab takut dia tidur. Maklumlah player COC kan tak cukup tidur. Hehe.. Memang agak risau la bila call tak dapat. Takut terlajak tidur atau apa-apa jadi ke sebab selalunya dia tak macam tu.

Ok. Dia pun sampai macam biasa. Naik motor balik beli barang nak masak. Lepas tu lepak depan TV sementara nak masak dan hilangkan penat. Maklumlah dalam keadaan sekarang ni, sakit pinggang je..

Dia pun sibuk jugaklah mengemas dapur. Tengah tunggu cerita pukul 7 tu, tiba-tiba Dudu kata, "Nah.." sambil menghulurkan plastik biru. Eh?? Apa benda? Alah, barang dia kot. Bukaklah, tapi hati rasa macam henpon. Takkan pulak!

Bukak lagi dan bukak lagi.. Eh, macam henpon ni!! Takutnya nak bagi harapan.. Haha.. Sebab sebelum ni dia pernah tanya nak henpon ke nak selesa bila bersalin nanti? Adeh.. Bukak lagi.. Eh!!!! Memang henpon la!!




Hehe.. Ini la henpon yang dihadiahkan suami tu. So lepas nie tak pakai dah Samsung yang memang telah berbakti sejak sekian lama. Samsung tu pun bukan ada rosak apapun tapi rasanya dah 2-3 tahun kot dengan dia. Nak main game, nak instagram bla-bla-bla pun dah tak boleh.

Banyak notes dalam tu. Maklumlah.. Setiap kali ilham datang kena la cari tempat untuk mencatat dan sememangnya hari ni terpaksa salin note tu satu demi satu.

Patutlah sebelum ni Dudu tanya nak Note 4 ke? Alah, tak nak Note.. Dah bosan tengok member pakai. Dalam kereta dia cakap, takpe beli pun sebab isteri dia nie bukan jenis gasak sangat dengan telefon. Asal ada.. Hehe.. Maklumlah kerja lain banyak lagi..

Alah, isteri dia ni lagi tak kisah. Tapi sekian lama dia teringin si Xperia Z ni, akhirnya dia belikan jugak. Terharu giler ah semalam! Lepas nie zip zap telefon besar.. Ada yang siap ajak selfie dalam air.. Keciwiii jap..

Dudu kata okay la kan, nak beli mahal lagi tak mampu. Aku senyum je.. Rasanya ini dah lebih daripada cukup kot. Aku pun bukan jenis yang demand sangat.

Yang paling berharga ialah keikhlasan dan kasih sayang dia. Itu yang membuatkan aku nak bercerita kepada seluruh dunia.

Dengan kepala yang kosong, dikejutkan dengan pemberian comel yang dijangka akan dapat selepas beranak nanti, tentu sekali merupakan sebuah kenangan terindah.


Terima kasih sayang!










No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...