Monday, June 15, 2015

Kelkatu Masuk Hidung, TQ Daddy!!

Lebih kurang 7 minit lagi nak balik. Hehe.. Malas nak fikir bab kerja. Nak balik dah jadi sempat jugalah nak update blog. 

Saja nak update moment untuk dikenang. Semalam kami anak beranak lepak depan TV. Kasya dah tidur. Pengasuh dia awal-awal lagi dah tidur. Tinggallah kami berdua dok berkongsi cerita itu dan ini. Tengah asyik dok bercerita, tengok-tengok ada kelkatu merayap kat muka Kasya yang lena je tidur. Aduh! Aku dah out.. Tergamam. Main tunjuk-tunjuk mulut je sebab dah tergamam sangat waktu tu. 

Husband alih tengok, terus dia halau. Tapi nak dijadikan cerita, macam masuk hidung Kasya. Panik jugaklah kami! Husband terus sedut hidung. Tak keluar. Kasya nangis. Bukan sebab kelkatu tapi sebab terkejut. Haha.. Sedut sekali lagi. Sayap je?? Hah.. sudah.. Tapi tengok Kasya macam tak ada apa-apa. Aku tepuk-tepuk belakang Kasya. Alih-alih di bawah bantal Kasya badan kelkatu bogel!! 

Cisss... 

Tapi sebenarnya bersyukur sangat-sangat. Nasib baik tak masuk. Risau la. Dah la hidung Kasya kecik. Oh, mungkin faktor 'gua' Kasya agak sempit, kelkatu tu tak dapat terjah masuk. Alhamdulillah.. 

Sumpah! Memang panik. Husband terketar-ketar jugaklah. Anak, kena nyamuk pun mamy rasa macam nak kejar dan bunuh semua nyamuk. Tapi setakat sekarang, baru dua kali kena gigit nyamuk. Mintak simpang la daripada dugaan yang teruk-teruk untuk dia. Sepanjang 4 bulan lebih nie, Kasya demam sekali je. Alhamdulillah..


Ok bai

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...