Thursday, August 13, 2015

Aku Merempit

Sementara masih berkobar-kobar perasaan syok naik motor aku nak menghebahkannya di sini.
Satu hari, aku baca mesti seronok dan tergelak-gelak.

Somi sibuk minggu ni. PD Genting Kl merata-rata dia pi.
Aku? Dia masih hantar pagi-pagi walaupun tak cukup tidur. Semalam dia tak sempat nak lari ambil aku. Terpening sekejap!

Nak balik lagu mana?
Nak naik train? Dah lama tak naik. Malas nak berfikir pasal train.
Nak naik bas? Aku tak tau nombor bas. Salah bas!
Nak naik teksi. Yup! Itu cara terakhir.
Tapi harganya boleh tahan. Melebihi sebelah jari. Tampor baru dia tau. Mahal sangat. Tapi tu la satu-satu jalan terkahir.

Tengok-tengok marka call. Dia kata dia mai ambik. Dia kenal sangat la aku macam mana. Mesti nangis punya. Haha.. Aku part lasak ganas aku tak nangis. Part jalan memang aku nangis. Sama macam aku sesat nak pi cari rumah dia dulu. Hehe.. Nasib baik marka stail expert bab-bab jalan. Kes tu la yang dok sedia geng dengan dia.

Hajat hati pagi tadi nak naik kereta. Konon nak bangun awal nak gerak awal elak jalan jam. Sekali tengok Kasya macam sedih pulak nak tinggal awal-awal. Serius. Aku kuatkan semangat je. Call husband. Hari ni naik motor. Dia kata kan, kalau naik motor nanti boleh beli motor. Yeay!!

Mula-mula tak konfiden. Lepas 1 km macam tu, dah mula la naik aura remaja aku. Haha.. Remmm.. Remmm..

Orang ushar aku ke aku perasan? Tak. Aku tak perasan. Sebab ekzos kuat. Tu motor abang marka aku. Hoho.. Parking? Aku tak tau nak parking mana. Kebetulan, masa aku sedang melewati area Times Square aku nampak sorang abang tu masuk ke arah tu. Aku follow. Sampai ke tempat parking.

Nak naik office? Aku pening. Nie level berapa.. Aku berbekalkan keramahan dan muka kering, "abang, nie level berapa?"
"M"
"Aik, macam mana saya nak pergi ke level 11?"
"West ke east?"
"West."
"Kena jalan sikit."

Aku follow je abang tu. Dah siap kekuda kot-kot diapa-apakan. Haha.. kononlah.

Sampai 9 aku usha. Aku di mana? Aku di mana?

Aku jalan. Dan akhirnya menemui tempat-tempat yang aku selalu lalu.

Ok selamat.

Hehe.. Husband mesej tanya. Dah gerak ke? Risau la tu. Hehe.. Ish tak sabar nak balik cerita keseronokan menjadi rempit tua nie. Huahua..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...