Thursday, August 6, 2015

Menulis ke Menyolek?

Semenjak aku kenal berus make up nie, rajin pulak nak cari muka orang conteng-conteng. Masih banyak kena belajar. Aku akui aku bukan 'minat' sangat. Saja nak tengok kot-kot ada bakat terpendam. Mana tahu boleh tambah duit kan. Hehe.. Hidup kena la kreatif.

Ann memang dah tahu kalau aku bawak keluar barang-barang make up tu, ada la mangsa yang seterusnya. Hehe.. Ann tu suami aku la. Ada orang tanya aku kenapa nama dia Ann, macam pelik je. Hehe.. Ann? Apa yang pelik.

Aku search pengalaman orang make up. Sejujurnya aku tak rasa begitu teruja. Aku teruja kalau orang bercerita pengalaman menulis sebab aku rasa dekat sangat dengan jiwa aku. Aku akan lebih berpuas hati. Rasa aku sedang berada di dunia tersebut. Make up? Tak sangat. Seronok gitu-gitu je la. Kalau menjadi bagus. Tak menjadi pun tak apa. Belajar sampai bagus. Hehe..

Belah ayah aku banyak yang ada bakat seni. Seni lukis, seni menyanyi, seni lakon mak aku kata aku ada. Tak payah nak berlakon dah dia kata. Haha.. Saja la tu perli aku. Tapi aku memang dulu-dulu nak jadi pelakon. Kahkahkah.. Aku minat nyanyi tapi tak suka jadi penyanyi. Pernah menang. Kadang-kadang aku pergi lawan nyanyi, aku balik tidur kat rumah. Alih-alih orang datang bawak hadiah. Haha.. Heran! Sambil gosok-gosok mata, bukaklah hadiah tersebut. Kalah? Pernah kalah. Suara tiba-tiba jadi itik. Pernah ada permintaan. Pernah nak join band. Pernah dan pernah tapi tak minat. Pernah orang suruh aku pergi audition. Tak nak. Aku tak suka nanti part tayang kat iklan. Cis..

Aku minat nak jadi pembaca berita. Nie target aku. Tapi entah.. Tak ada rezeki. Badan tembam gini tak konfiden aku nak buat apa pun. Hohoho..

Eh, over pulak penceritaan aku! Hehe..

Teringat dulu zaman sekolah. Cikgu-cikgu tak percaya yang bercakap kat depan tu aku? Masing-masing tertanya-tanya, Maizura ke Maizura ke? Eh by the way, tak suka aku orang panggil nama aku camtu. Maizura? Panjang! Zura je.. Mai pun tak pe.. Raa? Ups!! Hehe..

ok. nanti senang-senang aku update la apa yang patut. hangat-hangat taiikkk ayamm pandu je nie




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...