Monday, August 3, 2015

X-Ray Servis Bagus dan Cepat

Hai uolls.. Mak Jemah baru balik dari Tung Shin Hospital. Tak sakit pun. 

Dari malam semalam dah bagitau Husband. Memang dia kena bawak. Sebab Wife dia buta jalan. Hehe.. Dolu-dolu pun nak pergi jumpa dia tersalah jalan. 

Jadi pergilah kami berdua pagi-pagi. Lepas clock in, search location semua merempitlah kami berdua ke hospital tu. Dekat dengan Hospital Bersalin Cina. Sebenarnya dekat je dari Berjaya Times Square. 1km ke 500m ke memang aku tak hadap nak gamble bab2 jalan nie.. 

Tak sampai sejam. Result dah keluar. Hohoho.. Memang cepat. Tengah makan kami berborak kes derma tu. Memang kelakar la para menteri sekarang. Suka buat statement yang dah tahap kanak-kanak tadika. Dari hari ke hari ada je benda-benda kelakar dan bodoh. Lantaklah. Bukan aku nak menjawab depan Tuhan. Bagi aku senang je, Allah swt tu ada. Percaya yang tu je. Jatuh bangun manusia dalam perancangan Dia. Nak jatuh tergolek ke, nak jatuh bersambut ke, bergantunglah kepada akal. 

Yang seronok rakyat Malaysia walaupun tengah-tengah marah, masih jugaklah nak buat lawak. Lawak atas lawak. Memang jadi bahan la.

Aku ni ada benda lain nak cerita tapi aku dah lupa. Oh, pasal makan. Aku demam. Teringat dulu masa zaman degree di UPM. Punya la makan banyak di rumah member. Aku jatuh sakit demam yang teramat teruk. Esoknya aku ada exam BM Tinggi. 100 soalan objektif.

Bahang panas kat muka memang tak boleh tahan. Aku jawab soalan tanpa menggunakan otak sepenuhnya. Dan keputusannya, itulah kali pertama BM aku tak dapat A. So sad!

Nie baru lepas rumah aku. Sekarang nie rasa kesengalan demam tu. Suara dah jadi Ramli Sarip. Husband pun demam. Kasya selsema. Eloklah. Tapi masing-masing demam biasa-biasa je. Demam manja je. Kalau aku demam teruk memang susah la. Tak dapat bangun langsung. Sedeyyyy.. 

ok.. bai

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...