Friday, September 18, 2015

Esok Jalan-Jalan

Alahai letihnya! Kerja sambil shopping camni lah.. Bulan depan janji tak mau beli apa-apa dah. Huhu.. Kalau macam ni, gaji 10k pun tak cukup. :'(

Esok pergi jalan-jalan bawak si kecik tu. Dah boleh berdiri dah. Bab yang paling mamy dia excited ialahhhhhhhh.. BELI BAJU!!

Hehe.. Over sangat! Nampak je beli, nampak je beli. Sebulan habis dekat rm200 untuk baju dia. Mummy and daddy? Takde!

Ayoo.. letih sangat nie. Next time huru hara lain. Baii

Wednesday, September 9, 2015

Hensem ke?

Hensem sangat ke laki aku?
Power sangat ke ayat dia?

Tu je aku fikir sekarang sambil tergelak-gelak sorang-sorang.

Tengok gelagat manusia ni lawak betul. Dah blocked, tiba-tiba nak tau perkembangan laki aku terus tak jadi block. Eh, apa kejadahnya?

Yang paling lawak, bila dia sendiri panas tengok status aku. Kisah pulak aku! Ish... Kemonlah. Ini bukan zaman cintan cintun dah. Dah tua bangka memasing. Aku pun biasa bercintan cintun. lebih 10 tahun!! Masa tu dah rasa sebati dah. Gaduh ke apa ke masih dok bercintan cintun. Haha.. Tapi benda tu dah jadi kenangan. Apa yang kita nak tak semestinya jadi. Aku? Tak perlu pun nak block. Tak perlu pun nak stalk. Siap dua-dua jadi friend aku. Tak ada hal pun.

Aku tau, orang perempuan ni. Asyik nak mencari je. Bila dah dapat yang baik pun rasa masih belum sempurna. Still searching.. Sampailah suatu masa dah berakhir dan dapat yang tak okay.. Menggelabahlah.. Macam aku dulu. Haha.. Semua tak sabar macam ex aku. Tu je aku mampu cakap.

Alhamdulillah, jodoh aku dengan husband sekarang serasi. Susahlah nak gaduh-gaduh. Sebab dua-dua jenis tak melayan sangat benda remeh. If anything, memang aku terus je tanya dia. Senang. Aku pun tak payah nak serabut, nak simpan dendam ke nak pendam ke apa ke.. Senang. Aku pun bukan suka simpan-simpan. Banyak kerja nak kena fikir. Lagipun, duduk satu rumah, nak masam-masam muka pun macam tak seronok. Tak kisahlah apa jawapan, aku akan bagitahu apa aku nak cakap. Lepas tu aku okay.

Masalah kewangan? Biasalah. 5 tahun awal. Kena sama-sama faham dan bertolak ansur. Kadang-kadang bila asyik cari yang sempurna, kita pernah tengok tak diri kita macam mana? Tu yang aku selalu tanya lepas seribu satu cabaran dan pengalaman yang aku tempuhi.

Jangan tanya apa yang aku nak. Sebab semua tu dah tak penting. Siapa yang halal untuk aku, dia la yang ditakdirkan oleh Allah swt. Semakin lama kenal, aku boleh katakan yang aku bersyukur. Sesuai la kot orang kata.

Berbalik kepada topik tadi. Hensem ke ayat power? Haha.. Setakat yang perhatikan, laki aku ni ayat biasa, hensem tu ada la.. Haha takkan nak puji laki sendiri ye dok?? Haha.. Yang paling memikat, hitam manis!! Haha.. Ok2.. Laki aku? Hati dia kot. Sungguhpun dulu mulut longkang hahaha... Tapi hati dia baik. Sekarang mulut dah letak clorox. Dah comel dah.

Ha.. Bila dah comel nie la, pompuan dok suka balik kot. Eh, hello..

Okay. Buat manusia tersebut, baca atau tak baca.. Aku tak peduli. Mungkin suatu hari nanti engkau sendiri akan search panduan bercinta , kot-kot terjumpa di sini.
Kata kunci : lelaki sempurna, jodoh dan pasangan, kalau pasangan teruk

Hahaha.. Stop killing me with your jokes!




OK. Baiiii..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...