Monday, October 26, 2015

Memerlukan Pengasuh?

Sesiapa yang tercari-cari pengasuh di sekitar Mahkota Cheras, Sungai Long boleh email saya di nmzmz85@gmail.com atau hubungi saya di 019-2921436.


Kata kunci :
Pengasuh bayi diperlukan
Mahkota Cheras
Bandar Sungai Long
2015
2016


Hanya beberapa bayi dan kanak-kanak sahaja dibenarkan. Tujuan saya untuk menambah pendapatan pengasuh anak saya sekarang. :)



Sekian, terima kasih
Zura

Friday, October 16, 2015

Cabut Gigi Bongsu

Hari nie cabut gigi. Tak pernah rasa cabut gigi tu macam mana sebab dulu masa kecik-kecik cabut sendiri je. Goyang-goyang cabut. Kadang-kadang pakai playar, pakai benang.. Brutal jugaklah.. Hehe.

Murah jugak cabut gigi di White Smile. Doktor pun baik. White Smile kat Berjaya Times Square. Seminggu sebelum kejadian, gusi bengkak ada infection sebab gigi bongsu tumbuh tak betul. Itu aku dah tahu masa aku pergi cuci gigi dia UPM dulu tapi sengaja aku biar sebab aku fikir relaks la dulu. Padahal aku takut huahuhua..

Al kisah sakit terlampau sampai tak boleh buka mulut la.. Menyebabkan aku memutuskan untuk jumpa dentist. Tak mahal. RM180 je. X ray RM 100. Ok la tu..

Mula-mula dia letak gel untuk kebas lepas tu cucuk beberapa kali sebab aku sakit. Assistant dia siap pegang tangan aku. KUP! Oh, itu maknanya gigi dah dicabut. Haha.. Okay mengalir air mata. Hahaha... Tak ada la sakit sangat. Beranak lagi sakit.

Masa tengah-tengah biar ubat bius tu bertindak, doktor tanya nak pakai braces tak? Eh.. Nak la jugak tapi boleh ke? Haha.. Aku tanya doktor. Dia cakap buat ngee... Lepas tu rapatkan gigi atas dan bawah betul-betul. Alah, nampak la 'manis' kat situ. Hahaha.. Doktor kata kalau buat tak ada kesan sangat sebab dah elok nie.

Lorh! Dah tu kenapa tanya? Hehe maklumlah tempat tu famous dan expert bab braces. So tanya la kot-kot berminat. Memang la nak. Kalau gigi siap, muka macam Fasha Sandha aku nak la. Haha.. Btw gigi aku dah elok cuma bawah tu berterabur sebab dulu-dulu aku suka main doktor-doktor dan cabut sesuka hati. Lantaklah bawah je, aku cakap tak nampak bahagian bawah pun.

Doktor pun dah tak promote braces beliau tu. Hehe.. Kup! Ok.. Gigi dengan 3 akar agak sakit. Aku update moments menggila macam nak pergi beranak. Semua gelak-gelak. Husband pulak cakap dia tau wife dia kuat. Hehehe.. Kuat la jugak walaupun nak lari tak nak cabut. Hehe..

Ok tukar span. Jangan takut. Orang lain 3 batang dah. Aku baru sebatang! Itu pun jenuh berjampi di wechat hahaha.. ok bai

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...