Thursday, November 5, 2015

Kurus Sikit Je..

Inilah kebanggaan seorang ibu. Haha.. Bangga gila berat mencecah 80kg dengan ketinggian 154cm. Memang agak ketara. Masa tu terfikir, susah la nak turun.

Habislah nak buat diet atkins balik. Tapi baby menyusu so tak boleh betul-betul atkins. Lepas umur 6 bln pernah off nasi beberapa hari dan buat atkins tapi baby macam tak boleh terima. Dia demam. Eh, masa tu ingatkan kebetulan. Selepas beberapa kali try akhirnya dah boleh buat kesimpulan baby masih belum bersedia. Toksin yang dirembes melalui susu ibu memberi kesan kepada Kasya. Ok itu teori orang sastera. Hahaha.. Aku pun tak tau tapi aku kesiankan Kasya. Aku decide kurangkan portion.

Ubat tak ambil pun. Mula-mula layan jugak clenx tea. Lepas tu lama-lama bosan! Huahuahua.. Bukan bosan tapi malas. Aku suka berak. Tapi bila nak pergi mana-mana je rasa macam terganggu sebab asyik nak membuang. Kena fikirkan hari yang sesuai.

Cara mudah. Jangan makan malam. Nasi tu kurangkan. Jangan ambil manis.


Ini nak kata terbaru pun tak. Tapi dah cecah angka 58-59. Lalala.. Syukurlah.. Muka pun dah kecut. Cuma mata masih sepet sebab sepatutnya kena 50 macam tu. Ecewah.. Itu bajet-bajet kurus. Semoga tercapai la sebelum 2016.


Sekian..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...