Monday, August 1, 2016

Kasyah - LBS

Mungkin saya perlu menulis. Mana tahu suatu masa, saya terbaca kembali coretan lucu tentang suami saya. =)

Semalam, kami anak-beranak lepak depan TV lepas bertungkus-lumus ke UPM selesaikan perbincangan bersama penyelia baharu. Penyelia lama dah nak bersara. Tesis dah siap. Cuma perlu buat sedikit pembetulan kecil. Semoga dipermudahkan.

Ok. Petangnya, pergi ambil Kasya di rumah member. Kasya dah tak duduk dengan pengasuh lama sebab pengasuhnya dah balik ke Pahang. Mujurlah ada kawan sekolah yang kebetulan tinggal berdekatan. Jadi, dia bersetuju nak jaga Kasya. Alhamdulillah.

Sampai di rumah, terasa nak melayan Lagenda Budak Setan dengan si heronya bernama Kasyah. Suami dah hanyut awal. Dari babak ke babak, aku mendalami jalan cerita walaupun dah ditonton berkali-kali tetap rasa kusyuk tu ada. Sehinggalah suami terjaga. Sambil dia layan game, dia toleh ke arah aku yang ralit menonton.

Sampai satu babak, aku dah memang tak tahan. Berjurai air mata macam air paip beb! Haha.. Terkemam-kemam la bibir menahan sebak sambil nafas yang dah tak konsisten. Dahla perut besar. Menangis tersedu-sedu. Kalau aku gelak, goyang perut. Menangis pun sama. Haha..

Suami aku gelak tak henti. Aku malas layan. Aku terus menonton tapi dalam masa yang sama cuba control. Tak tahan beb! Sedih pehal entah. Hahaha.. Siap marahkah pelakon tu sebab bermulut manis bla bla bla.. Suami aku gelak lagi. Sekali dia pasang hp dia dan dia cakap nak record. Aku selalunya tak percaya la kalau dia cakap camtu. Sebab selalu sangat dia kenakan aku. Tak terfikir langsung dia record aku nangis.

Pagi tadi masa bangun pergi kerja, dia tanya dah tengok belum wsap?

Belum.

Aku bukak wsap dan download. Hahahha.. Buruk giler weh muka aku nangis. Kah3!! Dah la gemuk. Buruk pulak. Aduyaii.. Nakal. Patutlah asyik gelak-gelak je.


Hampeh!

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...